Thursday, February 11, 2016

Skiepai (4)
Šįkart apie "chemikalus". Peržiūrėjau Lietuvoje naudojamų vakcinų sudėtį, taigi ką radau:
 - injekcinis vanduo, naudojamas kaip tirpiklis, nieko ypatingo;
 - visokie cukrai, želatina, albuminas - stabilizatoriai, palaiko vakcinos efektyvumą visos kelionės iki mūsų metu;
 - rūgštingumo reguliatoriai - reikalingi vakcinos veikliajai medžiagai (bakterijos, viruso likučiams) palankioms gyvenimo sąlygoms sukurti, kad neprarastų savybės sužadinti imunitetą, jie naudojami ir tam tikrų vaistų gamyboje arba yra analogiški randamiems organizme, maisto produktuose.
 - aliuminis - adjuvantas (kaip minėjau skiepai 2 tekste, tai medžiaga, padedanti sukelti imunitetą, naudojant mažesnę antigeno koncentraciją, stiprina ir ilgina imuninį atsaką, stabilizuoja vakcinoje esančius baltymus), jo iš viso neaišku kam bijoti, nes dar mokykloje mokėmės, kad tai labiausiai paplitęs žemėje metalas ir trečias pagal paplitimą iš visos periodinės cheminių elementų lentelės;
 Po vakcinos gamybos proceso likę mažučiai medžiagų kiekiai, esantys ne visose vakcinose (gamybinis procesas priklauso nuo vakcinos tipo, mikroorganizmo savybių):
 - antibiotikai (vakcinos gamybos metu naudojami bakterijų dauginimuisi slopinti, kad neužkrėstų vakcinos, tačiau jeigu žmogus alergiškas tam tikriems antibiotikams, nereiškia, kad jo negalima visiškai skiepyti - svarbu išsiaiškinti, ar tai tas pats antibiotikas, kuris buvo naudotas ir vakcinos gamyboje ir ar išvis buvo)
 - gyvsidabrio turintys junginiai - atlieka panašų darbą kaip antibiotikai, belieka tik džiaugtis, kad taip daro, nes kitaip mums prišvirkštų visokių pridygusių grybų ir bakterijų. Lietuvos skiepų kalendoriuje naudojamų vakcinų informaciniuose lapeliuose jo neradau, Pasaulinės sveikatos organizacijos duomenimis daugelio vakcinų gamyboje nebenaudojamas
 - formaldehidas (inaktyvuoja virusą, randamas natūraliai net kūdkio kraujyje, yra procesų vykstančių organizme šalutinis produktas)
 - kiaušinio baltymas (dabar yra randami tik vakcinoje nuo gripo, jeigu jums nuo kiaušinio lengva slogytė, tai galite skiepytis, blogiau tiems, kam suvalgius kiaušinio stoja kvėpavimas - geriau nuo tokio extreme'o susilaikyti. MMR vakcina auginta viščiuko embriono išgrynintoje ląstelių kultūroje, todėl sąlyčio su kiaušinio baltymų neturėjo).
Dar labai kai kas bijo, kad vakcinos gaminamos, naudojant žmogaus ląsteles. Taip, 1960 - taisias legaliai abortuoti vaisiai panaudoti žmogaus ląstelių linijoms gaminti. Nei dabar, nei ateityje nauji žmogaus embrionai nebus tam tikslui naudojami. Iš visų skiepų kalendoriuje esančių vakcinų, tik MMR raudonukės komponentas gaunamas ttokiu būdu, nes kitaip nepavyksta, o vakcna gyvybiškai svarbi. Būtų kvaila tas išvestas
ląsteles tiesiog išmesti.
Neminėsiu, kurioje vakcinoje kuris ingredientas, nes iš patirties žinau, kad slaugytoja, skiepijanti vaikus puikiai išmano apie rizikos veiksnius ir jūsų šimtą kartų išklausinės, todėl jeigu ėjote skiepytis pneumokokine vakcina ir jūsų nepaklausė apie alergiją kiaušinio baltymui ar antibiotikui, tai neverta abejoti skiepytojo kompetencija - greičiau priešingai.
Taip pat naujausiose rekomendacijose nurodoma, kad lengva slogytė nėra pretekstas neskiepyti vaiko, jo imunitetas kasdien atlieka didžiulį darbą ir mes net negalime įsivaizduoti, su kokiu kiekiu priešų susiduria ir susidoroja, todėl vakcina jam nebus paskutinis lašas kantrybės taurėje.
Kokia išvada - jeigu labai bijote chemikalų ir norite gyventi super sveikai, tai pradėkite ne nuo mikro kiekų, o normaliai - parduokite automobilį, šaldytuvą, išmeskite pusę namų apyvokos reikmenų, maisto produktų, tada apsiavę vyžomis ateikite į polikliniką ir pasirašykite atsisakymą neskiepyti vaiko, nes jus tėvai greičiausiai paskiepijo, tai jūs jau žlugę - bent vaiką išgelbėsite.




No comments:

Post a Comment